2013. április 29., hétfő

Leállás.

                                                                           
Az emberek úgy gondolnak a meditációra, mint valami különleges elfoglaltságra, de nincs teljesen igazuk. A meditáció maga az egyszerűség. Tréfából olykor azt mondjuk: "Ne csak csinálj valamit, hanem üljél!" A meditáció azonban nem is csak az ülésről szól, hanem a leállásról és arról, hogy jelen vagyunk. Ez minden. Legtöbbször ide-oda rohangálunk,mindig teszünk valamit. Képes vagy megállni az életedben, akár csak egy pillanatra?Lehetne ez a pillanat most? Mi történne akkor?Kit ünő módszer arra, hogy leállítsunk minden cselekvést, ha egy pillanatra átváltunk"létezésmódba". Gondolj úgy magadra, mint az örök tanúra, mint aki idő tlen. Csak figyeld ezt a pillanatot anélkül, hogy megpróbálnád megváltoztatni.Mi történik? Mit érzel? Mit látsz? Mit hallasz?

A leállást az teszi különlegessé, hogy amint leállsz, ott vagy. A dolgok leegyszerűsödnek.
Kicsit olyan, mintha meghalnál, és a világ tovább folytatódna. Ha tényleg meghalnál,
minden felel ősséged és kötelezettséged azonnal köddé válna. Ami pedig megmaradna
belő lük, az valahogy elvégződne nélküled. Senki más nem veheti át a te egyedülálló szerepedet. Veled halna, vagy vége lenne, éppen úgy, mint mindenki más esetében, aki valaha meghalt. Tehát emiatt egyáltalán nem kell aggódnod.Ha néhány másodpercet arra szánsz, hogy "akaratból meghalj" az idő utáni hajsza számára, miközben még élsz, szabaddá teszed magad arra, hogy időd  legyen a jelenre. Ha most ily módon "meghalsz", valójában sokkal él őbbé válsz — most. Ilyen erőteljes a leállás. Szó sincs itt tétlenségre. Amikor pedig úgy döntesz, hogy elindulsz, az már egy másfajta indulás, mert leálltál. A leállás igazából elevenebbé, gazdagabbá és strukturáltabbá teszi a haladást. Segít abban, hogy rálássunk mindarra, amiért aggódunk, és amire alkalmatlannak érezzük magunkat. Útmutatást nyújt.
                                                          Próbáld ki!  : )
A nap folyamán időnként állj le, ülj le, és válj tudatossá a légzésedre. Végezheted öt percig vagy öt másodpercig. Merülj bele a jelen pillanat teljes elfogadásába, melybe az is beleszámít, hogyan érzed magad, és hogyan érzékeled, ami történik. Ezekben a pillanatokban egyáltalán ne próbálj megváltoztatni semmit, csak lélegezz, és engedd el.Lélegezz és engedd! Halj meg annak, hogy ebben a pillanatban bárminek máshogy kellene lennie; a tudatod és a szíved mélyén engedd meg magadnak, hogy ez a pillanat éppen az legyen, ami, és te éppen az legyél, ami vagy. Majd amikor készen állsz, mozdulj abba az irányba, amelyet a szíved kijelöl — éber figyelemmel és elszántan.(Jon Kabat-Zinn)

2013. április 27., szombat

                                                                             

"Semmi sem igazabb annál,hogy a fejünkben megszületendő gondolatok milyensége egybecseng a külső világ jelenségeivel.Ez az a Törvény,amely alól nincs kivétel.És ez az a Törvény,a gondolatnak,a gondolat tárgyával való kölcsönhatása,amely az idők kezdete óta arra késztette az embereket,hogy higgyenek a felső gondviselés erejében."(Williams)

Szabad akarat.


Kreatív vágyat a bennünk lévő szeretet, harmónia az öröm utáni vágy irányítja. Mindenki kreatív vágya, mindenki műalkotása, mindenki élete egyedi megismételhetetlen. Soha nincs két egyforma műalkotás. Soha nincs két egyforma élet nincsenek egyforma érzelmek.A vágy nem tud teljes szabadságban mozogni. Blokkolva van.A szabad akaratot a félelem blokkolja a félelem egy fék.A szív akarja vágyik rá de az ész azonnal azt mondja, hogy nem és az ész meg is indokolja ezzel a szív egy ideig lemond róla. Ha gyengébb a belső érzés a vágy mint a befolyás alatt tartott ész gondolat akkor a vágyról végleg lemondunk. Megbetegítjük magunkat, körberaktuk falakkal az áramló energiákat. Érzelmek és gondolatok egymás elleni harca.A szeretet ami a vágyat és a szabad akaratot irányítja mindig mozog fejlődik terjeszkedik soha nem áll meg és soha nincs vége. A félelem ami a negatív erőt teremti nem terjeszkedik hanem fékez, áll, blokkol falat épít. Ha a pozitív erő elég erős akkor keresi a kiutat, terjeszkedik és ha valóban erős akkor a félelem blokkot lebontja, semlegessé teszi megmozgatja.A szabad akarat, blokkok nélküli féktelen folyamatos áradás, áramlat a teremtés szabadságának öröme.

Nem az élettől kapjuk a másik esélyt hanem saját magunktól. Az életenergiánk arra ösztönöz minket, hogy ismerjük meg a valóságot a szabad életet. Amit már egyszer tapasztaltunk de nem emlékszünk rá mégis ösztönünk tudja, hogy létezik. Akinek kapcsolata van szellemi életenergiájával újra és újra akar születni, hogy a blokkokat a félelmeket kioldja az életéből. Ismerkedik önmagával a szelleme a szeretet szolgálatára éli életét. Gyógyuláson megy keresztül.

Vannak olyan nehéz blokkok amiket több életen keresztül ismerünk fel akár több tíz vagy még több életen át. Lecke felismerésével gyógyításával töltjük az életet. A blokkok számunkra a leckék aspektusok a tapasztalások amiket mi raktunk le. Saját magunk vagyunk a blokkok.

Aki távol került a szeretettől szellemétől életenergiájától nem akar vagy nem tud újra születni, de ha igen akkor várakozik a felismerésre hogy megtalálja a szeretetet, vegetál vagy mások életenergiájából táplálkozik.

Ébredés azt jelenti felébresztem az érzés vagy érzékszerveimet minden érzékszervemet újra tanulom használni. Tudatos leszek vagy éber leszek minden részemmel élek a jelenben.

Amikor befejezzük a ciklust akkor kioldjuk az összes blokkot nincs több fék nincs több félelem nincs több fal. Nem a befolyások alatt tartott elme az illúzió vesz körül hanem a szeretet áramlása a szabad szív akarata a saját valóság felismerése. Az igazság felismerése.

Test a lélek a szellem Isten az ember az Univerzum egybeolvad. Ezt hívják felemelkedésnek egy elérhető áldásnak ezért az áldásért születik a lélek több száz vagy akár több mint ezer életre a földre.

Az ember aki elindult Istentől visszatér Istenbe, de az ember aki egyszer elindult már nem csak annyi mint amivel elindult hanem hatalmas tapasztalatokkal bölcsességgel tudatossággal rendelkezik amit Istennek a szeretetnek az Univerzumnak ad. Az egységben élő lélek egy új ciklust kezd egy új felfedezés egy új irány egy új fejlődés aminek soha nincs vége.

Áldás az élet minden léleknek.

A szabad akarat megéléséhez vezető tisztulások.

Ahhoz, hogy szabad akaratunkat megélhessük emlékeztetni kell rá magunkat meg kell találnunk az utat, ki kell magunkat szabadítani, irányt kell adni a kreatív energiáknak. Gyakorolnunk kell.

Az elkövetkezendő időkben a régi energiák amik folyamatosan fékezik éltünket elkezdenek kitisztulni és a felszínre törni. Kerülhetünk próbatételek elé, a problémák jelenléte azt jelzi, hogy a régi tudat távozni szeretne ki kell hogy tisztuljon.

Tisztulás során felszínre törnek az elnyomott félelmek, problémák régi sebek fájdalmak. A negatív energiák megszokták, hogy fogva tartanak minket. Amikor egy negatív energiától (félelemtől) szeretnénk megszabadulni összekapcsolódunk egy bennünk lévő félelem csomaggal ezzel lecsökkentjük rezgésünket ami létre hozhatja a depressziót. A depressziós ember ebben az alacsony rezgésben nem csak a saját fájdalmával, félelmével, hanem más emberek fájdalomtestével is képes összekapcsolódni. Mások félelmeit is érzi amiről azt gondolja a sajátja.

Ez a tömegtudat fájdalomteste ami nem a miénk gyorsan el kell engedni.

A depressziós ember vagy a múltban van vagy a jövőre fókuszál amit kilátástalannak ítél meg. Saját negatív jövőét teremti meg.

Szeretnék egy pár "tanácsot" adni ezekre a tisztulásos időszakokra.

1. Elengedés….

.Ne tartsuk, ne szorítsuk magunkhoz ezeket a negatív energiákat hagyjuk elmenni azokat. Agyunk a félelmet szereti birtokolni ragaszkodik. Tudatosan engedjük ki a testünkből minél gyorsabban a félelem, kétség érzést és ha visszajön akkor többször is engedjük el, ezek lehúzó energiák.

Mély lélegzetek amik nem erőszakosak, erőltetettek hanem finomak lágyak sok odafigyeléssel. Kövessük a lélegzetet a hasunkba (üljünk bele a hasunkba) próbáljuk belül nőni terjeszkedni, érezzük a blokkokat kilégzéskor engedjük ki. Érezzük kilégzéskor, hogy megkönnyebbülünk.

Az elengedés másik módja az ordítás, ha van autónk, üljük be és menjünk ki az országútra és ordítsunk vezetés közben vagy találjunk alkalmas helyet egy hatalmas ordításra. Remek elengedési forma nyugalmat és kiegyensúlyozottságot fogunk érezni utána. Mindenkinek javaslom a hosszú sétákat egyedül. A séta a legjobb meditációs technika…sétaközben összehangolódik a szívünk az agyunkkal. Sétáláskor beindul a szinkronicitás saját felsőbb énünkkel a párbeszéd.

2. A választás vagy a döntés....

Sajnos a régi energiák nem engedi az embereknek a választásokat a döntéseket. Nem kell, hogy a tisztulás a régi energiák a problémák elengedése depresszióval, fájdalmakkal drámázással történjenek.!!!! Válasszuk a könnyű utat!!!! Nem kell a nehéz utat választani!!!! Hozzuk meg a tudatos döntéseinket amiket ne engedjük, hogy alacsonyabb rezgésű emberek befolyásoljanak. (Ki kerülök belőle…Meg kell hogy oldódjon…Újat akarok…stb) Válasszunk, döntsünk nap mint nap. Ne sodródjunk!! Legyünk a saját életünk kormányosai! Amikor meghoztuk a választást egyszerűen engedjük el nem kell a megoldás részletein gondolkodnunk. A pozitív energia szabadon korlátozások nélkül terjeszkedik, ha megmondjuk neki az utat lekorlátozzuk. Egyszerűen engedjük el a választásunkat.

Ezután legyünk kíváncsiak….a kíváncsiság nagyon sok pozitív energiát bevonz és figyeljük megérzéseinket, kezdjük azokat követni. /Soha nem vagyunk egyedül!/

3. A befogadás.....

Amikor kétség félelem depressziós állapotban vagyunk akkor egy nagyon szűk térben tartjuk magunkat és nem látunk mást csak az előttünk lévő sötét jövőt vagy a múltat amihez ragaszkodunk. Csőben, fogságban tartjuk magunkat. Fordítsuk meg a fókuszt a másik irányba! Vegyük le a tekintetünket a problémáról és nézzünk magunkra! Ne azt lássuk, hogy a probléma mit akar, hanem azt hogy nekünk mi a megfelelő és mi a jó, mit akarunk! Ha fókuszt magunkon hagyjuk akkor a saját magunk iránt érzett szeretet mozgásba lendül kitágítja a szűk csövet elindulnak az érzések és több irányba kezdjük látni a lehetséges megoldásokat.

4. Megengedés.....

Ahhoz, hogy a valóságunkban megjelenjenek problémáinkra a megoldások. Meg kell engednünk azok megjelenését. Legtöbbször azért nem jön a segítség mert nem engedjük meg. Egy egyszerű választással vagy döntéssel engedd meg a megoldás megjelenését.

(forrás:ujjaszuletes.hu)

2013. április 26., péntek

                                                                             

"Az egészség, a gazdagság, a szépség és a zsenialitás nem adottságok, hanem az elméd beállítódásából megteremtett dolgok - vagyis az önmagadról alkotott elképzelésed függvényei. Az önmagadról alkotott elképzelés pedig nem más, mint amit igaznak hiszel és tartasz."
/Neville (Wayne Dyer: "Beteljesült Kívánságok")/

A sikerhez vezető 7 lépcső.

                                                                       

Mindenki sikerre vágyik. Karrierre, családi boldogságra, elégedett, nyugodt életre. De hogy miként érhető ez el, azt csak kevesen tudják. Mert van, amikor a sok-sok munka sem hozza meg. És akkor marad a kesergés, az önsajnálat, a düh, a depresszió. Hogy "
Ahhoz, hogy valóban sikeres légy, ismerned és alkalmaznod kell a siker törvényeit. Sandra Anne Taylor A siker 7 törvénye című könyvében összefoglalja és közreadja, mindenki számára elérhetővé teszi a jólét és a boldogság kulcsát. Elmélete szerint az Univerzum alábbi törvényeihez kell alkalmazkodni.
1. A megtestesülés törvénye
Megmutatja, hogyan öltenek testet a dolgok. A kvantumfizikában a tudat teremti meg a valóságot - és ez vonatkozik a saját személyes világunkra is. Személyes életedet tekintve a siker - vagy a sikertelenség - is a tudatban ölt először alakot. Minden, amit valaha létre fogsz hozni, ott van a tudatos energiád fortyogó fazekában, amely éppen azt forralja, amit később az életednek nevezel majd. A megtestesülés törvénye világosan kimondja: ha a tudatod teremti meg a valóságodat, akkor egész egyszerűen semmi olyasmit nem hozhatsz létre, ami előbb teljes valójában nem létezett volna benned.
Ahhoz, hogy használni is tudd ezt a törvényt, tudatossá kell válnod. Sokaknak fogalmuk sincs, hogy miért azt teszik, amit - vagy hogy mi a tetteik értelme. Évtizedeket élnek le úgy, hogy a tetteiket valami tudattalan és meggondolatlan életfelfogás irányítja. A szokások rabjai, érzelmi indíttatásból cselekszenek, és épen csak megteszik, amit kívánnak tőlük, sokkal többet nem. A tudatosság pedig mindig választás eredménye. Azé a döntésé, hogy a tudatodat adott pillanatra irányítsd, hogy meglásd és eldöntsd, mi az, ami igazán fontos, és mi a ténylegesen megbecsülést és érteket hozó az életedben.
2. A mágneses vonzás törvénye
A mai világban számos energiaminta működik. Megdöbbentően hatalmas, mégis láthatatlan erők nagyon is valós és kiszámítható eredményt hoznak. A mágneses vonzás törvénye kimondja, hogy csak azt a fajta energiát vagy képes magadhoz vonzani, amelyet magad körül kibocsátasz. Ez arra a kvantumfizikai alapelvre épül, miszerint minden és mindenki ezt a bizonyos erőt sugározza. Az univerzumot tulajdonképpen rezgések tölti k meg, amelyeket a tudósok "energiahúroknak" neveznek. Ez mozog bennünk, ez árad belőlünk és körülöttünk, szó szerint minden időpillanatban. Akár a tudatában vagy, akár nem, ezen erő mérhetetlen váltakozásának és terjedésének vagy a része, ami minden nap minden pillanatban zajlik a világegyetemben.
3. A tiszta vágy törvénye
Ha tiszta szándék vezérel, amely mentes a félelmektől, a kételytől és a kétségbeeséstől, akkor biztos lehetsz az ügy kimenetelében. Ha megszabadulsz félelmeidtől, motivációd energiája a negatív, ellenálló rezgésekből pozitív, elfogadó rezgésre vált. A vágyakozás és a kétségbeesés energiáját behelyettesíted a remény és az elvárás, a törvény két létfontosságú elemének erejével.
A félelemben gyökerező vagy kételyekkel teli motivációk kizárólag sötét energiát termelnek a vágyad köré. Ezek az érzelmek a szűkölködésből erednek, és taszító energiahullámokat szórnak a világba. A félelem negatív jele tisztán fogható, üzenete pedig a következő: Nem vagyok rá képes. Nem érdemlem meg. Elvesztem. Ezzel a rezgéssel csakis olyan helyzeteket és embereket vonzhatsz magad köré, akik fájdalmasan azt bizonyítják, hogy negatív következtetéseid valódiak.
A remény erőt ad, felemeli a lelket és megnyitja a szívet, és ez a lelkesedés és az izgatottság forrása. Az izgalom és a lelkesedés energiával tölti fel a vágyakozás folyamatát. De nem elég vágyakozni valamire, azt is tudnod kell, hogy megérdemled, amire vágysz. Ez a tiszta vágy törvényének következő legfontosabb eleme.
Ha valamit akarsz, engedd el a kétségbeesett görcsöt, hogy valóra váltsd az álmodat. Kétségbeesetten nehéz tiszta vágyat érezni.
4. A paradox szándék törvénye
A siker utáni vágy természetes és egészséges törekvés, energetikai természetét azonban azok az érzelmek határozzák meg, amelyek miatt vágyunk rá. A bizalom könnyű, légies rezgés, ami eredményt hoz, a kétségbeesés törött, zavaros rezgés, ami befagyasztja az eredményt. A félelem az elégedetlenségből fakad. Mindenki birtoklási kényszerben él, olyat akar, mint a másik, neki is kell, több kell, készek az emberek eladósodni, kevesebb időt töltenek a családjukkal és a végtelenségig dolgoznak, csak hogy egyre több mindenük legyen. És amikor megszerezte vágya tárgyát, elégedetlen, mert megint arra tud gondolni, hogy "jó, jó, ez megvan, de ez meg ez még nincs?" Tehát épp a kétségbeesés teremti meg az eredeti szándék paradoxonját - ellentétét - és ítél bukásra a siker helyett.
Az Univerzum azt akarja, hogy mindent elérj, amire vágy, és amikor ráhangolódsz a siker törvényire, mindent megteszi, hogy segítsen az utadon - de a kétségbeesés és a sürgetés mindent tönkre tesz.
5. A harmónia törvénye
Amikor tudatosan úgy döntesz, hogy egyensúlyt teremtesz, és az univerzumhoz igazodsz, akkor a szándékod és az energiáid megnyitják az univerzális bőség zsilipjét, hogy hozzáférhess mindahhoz a bölcsességhez, erőhöz és áldáshoz, amelyet a világ csak adhat. Ahhoz, hogy ezt a fenséges állapotot elérhesd, az energiádnak rá kell hangolódnia mind a belső, mind a körülötted lévő rezgésforrásokra. Hangold hát össze az energiádat magaddal, a többiekkel és az Univerzális áramlással. A kiegyensúlyozott gondolkodás szeretettel rezeg - akkor is, ha a gondolataink tárgya mi magunk vagyunk. Ha elégedetlen vagy magaddal, utálod magad, nem tudod elfogadni magad, akkor nem lehetsz harmóniában másokkal, azt sugárzod a többi ember felé, hogy jobb, ha elkerülnek, mert te "vacak" vagy. Így pedig aligha tudsz meggyőzni bárkit az ügyednek.
6. A helyes cselekedet törvénye
Ez a törvény kimondja, hogy az energiád önfenntartó a világban. Az érték, a megbecsülés és a méltóság ugyanolyan szinten fog megjelenni az életedben, ahogyan a saját környezetedben gondozod őket. Másfelől, ha a saját tetteiddel aláásod mások értékét, megbecsülését és méltóságát, akkor idővel mindez a pusztítás a saját fejedre fog visszaszállni. E szerint az elv szerint bármely döntési helyzetben mindössze egyetlen alapvető kérdést kell feltenned: Saját magam és mások becsületére szolgál-e majd?
7. A növekvő befolyás törvénye
Ez a törvény arra utal, hogyan hatsz másokra a rezgéseiddel - és hogyan hat a többiek rezgése rád. Megmutatja, hogy a saját energiád terjed a világban, és mind a személyes "arénádra", mind a nagyvilágra kihat. A saját céged termelékenységétől a családi harmónián keresztül egészen a világbékéig mindenre lehet - és van is - befolyása. Személyes rezgésed ereje ennek a törvénynek az értelmében globálissá válik. Ha a szívedben megbecsülés lakozik, és ezt a körülötted élőkre irányítod, ez a pozitív energia az egész hatókörödben mindenhová eljut.

Sandra Anne Taylor: A siker 7 törvénye

2013. április 22., hétfő

Ami kijön, jelzi azt, ami bent van.

                                                                             

Ami kijön, jelzi azt, ami bent van. Ha pedig valakiből a rossz jön ki, azt jelenti, hogy bizony a rossz volt benne. Arról árulkodik mindez, hogy mi minden épült fel a szívében, mi minden van benne. Ha valaki soha nem beszél rosszat a másikról, azt mutatja, hogy tiszta a szíve és nincs benne rossz. Ha egy ember valami rosszat követett el, ugyan miért próbáljam magamhoz vonzani, és a szívemben megtartani azt a rosszat, akár csak azzal, hogy rágondolok vagy visszaemlékszem rá? Ha még beszélek is róla, az azt jelenti, hogy én is magamban tároltam valamennyit belőle. Ám, ha magunkban tároljuk a rosszat, a szívünk nem tiszta. Mindez azt jelzi, hogy mit tartogatunk magunkban, tisztaságot vagy tisztátalanságot. Ha rosszat szólunk valakiről, azt jelenti, hogy először átültetjük az ő szívében található rosszat a mi szívünkbe, az ő elméjében található rosszat a mi elménkbe, majd hagyjuk ezt fává növekedni, és megtöbbszöröződve előbújni. (Maharishi)
                                                                             

„Egyetlen egy probléma sem oldható meg azzal a gondolkodásmóddal, amely magát a problémát létrehozta”. (Albert Einstein)

Ha boldogan szeretnénk élni, meg kell őriznünk optimizmusunkat.

                                                                                 

Ha sikereket akarunk elérni, hinnünk kell képességeinkben. Ha szeretetre vágyunk, nem vezérelhet bennünket a gyűlölet. Ami sugárzik belőlünk, amit hangoztatunk, hasonló formában visszajut hozzánk. (Louise L. Hay)

2013. április 13., szombat

Az a legfontosabb,hogy rátaláljunk, rálépjünk a boldogság által kikövezett áldásos útra. :)

                                                                             

Mindenki életében az a legfontosabb,hogy rátaláljunk,…rálépjünk a boldogság által kikövezett áldásos útra amit a drága Teremtőnk,és lelkünk rendeltetett el számunkra!Minden megtanult lecke,és feladat amit helyesen alkalmazunk, elvezet minket a boldogsághoz,és egy kiegyensúlyozott élethez,ahol a hála,az őszinte önzetlen tiszta szeretet,és érzések veszik át a szerepet! Ez mindenki számára elérhető,csak egy befogadó,és nyitott elme szükséges,….aki hajlandó a változásra,..és a változtatásra,..és hajlandó belenézni a tükörbe,ami néha csúf képet mutat önmagunkról,…ami arra késztet,hogy felismerjük azokat a dolgokat magunkban amik nem helyes irányba terelik az életünket!♥

Rezgésekből állsz és rezgéseket bocsátasz ki.

                                                                                 

"Rezgésekből állsz és rezgéseket bocsátasz ki egy szintén rezgésekből álló Univerzumban. A Vonzás Törvénye pedig az azonos rezgéseket egymáshoz illeszti. Nincs ebben semmi hókuszpókusz - ez egyszerű fizika. Érted már miért a rezgéseid (fókuszod/gondolkodásmódod/érzelmeid) uralása és szabad alakítása a legfőbb, és szinte egyetlen feladatod?" - Abraham-Hicks

A tudatosság az a tér, amiben a gondolatok léteznek, amikor a tér önmaga tudatára ébredt.

                                                                         

"Mi a kapcsolat a tudatosság és a gondolkodás között? A tudatosság az a tér, amiben a gondolatok léteznek, amikor a tér önmaga tudatára ébredt.
Ha már átéltél akár villanásnyi tudatosságot vagy jelenlétet, akkor azt első kézből ismered. Az többé már nem csupán egy, a fejedben lévő fogalom. Ezt követően már tudatosan hozhatsz döntést arról, hogy jelenlétben élj, vagy inkább a haszontalan gondolkodásban merülj el. Meginvitálhatod életedbe a jelenlétet, más szóval: teret teremthetsz. A fölébredés kegyelmével azonban felelősség is jár. Megpróbálhatsz úgy tenni, mintha semmi sem történt volna; vagy megláthatod annak jelentőségét, és felismerheted, hogy a tudatosság megjelenése a legfontosabb dolog, ami csak történhet veled. Ezt követően életed elsődleges célja az lesz, hogy megnyisd magadat a megjelenő tudatnak, s hogy annak fényét e világba behozd."
Eckhart Tolle

Kellemes dolgokra irányítsd a figyelmed fókuszát.

                                                                             

"Ne azért akard irányítani a gondolataidat, hogy ezzel hatást gyakorolj a fizikai megvalósulásra - noha ez kétségtelenül meg fog történni. Azért irányítsd a gondolataidat, mert jó érzés kellemes dolgokra irányítani figyelmed fókuszát. Ilyen módon sok görcsös erőfeszítéstől fogsz megszabadulni." - Abraham-Hicks

Az ambíciótól az értelemig.


2013. április 6., szombat

Mi a legjobb ima ?


" Mi a legjobb ima ? " - kérdezte egy tanítvány a Mestert. A Mester így válaszolt: " Mondd Istennek: legyen meg a te akaratod. Ne úgy imádkozz: ezt vagy azt szeretném megkapni. Bízz abban, hogy ő tudja, mire van szükséged. Meg fogod tapasztalni, hogy sokkal jobb dolgokat kapsz, ha átengeded neki a választást. "

Hinni,és teremteni. :)

                                                                                 

"Valamiben hinni annyit jelent, mint gondolatban felépíteni vagy "megteremteni", aztán kitartani a gondolat mellett, és kételyek nélküli teljes belső bizonyossággal tudni, hogy a kívánt eredmény előbb-utóbb a fizikai világban is megjelenik. " Balogh Béla

A megoldás MINDIG egyszerű.

                                                                           

"A megoldás MINDIG egyszerű.
Nem a látható dolgokban kell keresni, hanem a láthatatlanokban. A láthatatlanból adódik a látható. Hiába szidod az eget-földet, saját magadat vagy másokra teszed a súlyt, attól még nem lesz szebb a gyümölcs, a végeredmény.
Nézz a föld alá, nézd meg a gyökereket, vizsgáld meg az érzelmeidet. A bosszúságból és fájdalomból, csak is fájdalmas élet következhet.
Nem a pozitív gondolatokról beszélek-- mert gondolkodhatsz pozitívan a rothadó eredményről, attól még nem lesz zamatos..!!!
Nézz mélyen az érzelmeidbe, mert a gyökerek azok amik a fádat táplálják. Ne a gyümölcsökkel legyél elfoglalva, ne az legyen minden figyelmed középpontja.
Tudd, a gyümölcsök a földben megbújó gyökerek nélkül sosem teremnének meg a fán..."

Egy ember a sziklafalon hirtelen megcsúszik, és leesik....

                                                                             

Egy ember a sziklafalon hirtelen megcsúszik, és leesik.
Szerencsére van annyi lélekjelenléte, hogy megkapaszkodjék egy kiugró kőcsipkében, és ott függeszkedik élet és halál között.
Csak lóg, lóg, majd hirtelen felkiált: "Van odafönt valaki, aki segítene?"
Semmi válasz.
Tovább kiabál: "Van odafönt valaki, aki segítene?"
Egyszer csak mély, öblös hang szólal meg: "Isten vagyok. Segítek neked, csak engedd el a sziklát, és bízz bennem!"
Emberünk visszaszól: "Van odafönt valaki más, aki segítene?"
T. Harv Eker

Volt egyszer egy öregember....

                                                                             

Volt egyszer egy öregember, aki egy oázis szélén üldögélt a Közel Keleten, egy város kapujában.
Egy napon, odament hozzá egy fiatalember és megkérdezte tőle:
- Soha nem jártam még itt. Milyenek e város lakói?
- Az öreg, egy kérdéssel válaszolt neki:
- Milyenek voltak annak a városnak a lakói, ahonnan te jössz?
- Egoisták és rosszak. Ezért örülök, hogy eljöttem onnan.
- Pontosan ilyenek e városnak a lakói is – válaszolt az öreg.
Nem sokkal később, egy másik fiatalember közeledett emberünkhöz és ugyanazt a kérdést tette fel neki:
- Most érkeztem erre a vidékre. Milyenek e városnak a lakói?
Emberünk, ugyanazzal a kérdéssel válaszolt neki:
- Milyenek voltak annak a városnak a lakói, ahonnan te jössz?
- Jók voltak és együtt érzőek, vendégfogadók és becsületesek. Nagyon sok barátom volt köztük és nehezemre esett elhagyni őket.
- Ilyenek ennek a városnak is a lakói, – válaszolt neki az öreg.
Egy kereskedő, aki épp inni vitte a tevéit, meghallotta ezt a párbeszédet és miközben a második fiatalember távolodott, odafordulva az öreghez, vádló hangon így szólt hozzá:
- Hogy adhatsz két teljesen különböző választ, két személynek a hozzád intézett ugyanolyan kérdésére?
- Fiam, mindenki a szívében hordja a saját világát. Az, aki semmi jót nem talált a múltban, itt sem fog semmi jót találni.
Ellenben, az, akinek egy másik városban barátai voltak, itt is hűséges és bizalmas barátokat fog találni.
Mivelhogy tudod, az emberek nem mások, mint amit mi képesek vagyunk bennük megtalálni.

Szeretet :)

                                                         

"A szeretetnek nincs szüksége
díszes lakosztályra,
nincs szüksége ékszerekre,
ünneplakomákra,
mert a szeretet otthon érzi magát
az odvas fában is,
ha abban az odvas fában
önmagához hasonló
lélek lakozik"
Kun Magdolna

2013. április 5., péntek

A szívünk titkai.

                                                                     

Az anyag energia és az energia információ. Ha ezt a tudást a testünk esetében alkalmazzuk, akkor döbbenetes felismerésekhez juthatunk. Hol tart ma a kutatás? Te is naprakész vagy a lehetőségeidet illetően? Tudod-e például, hogy a holisztika szerint hogyan működik a szíved és milyen csodákat rejtettek bele alkotói? Ha nem vagy biztos a válaszban, akkor tarts velünk e felfedezésben!Minden szerv a semmiből, illetve nem a semmiből, de a szabad szemmel láthatatlan valóságból születik. Most a DNS-re gondolhatsz és a génekre asszociálhatsz. De van egy ezektől is sokkal mélyebb valóság. Az energiamezők világa.
Belegondoltál már abba, hogy testünk minden egyes szerve elsődlegesen nem is anyagi természetű, hanem finom energiák mátrixa, amely folyamatos és dinamikus kölcsönhatásban van egy nagyobb egységgel. Minden szervünknek van saját energiamezője, amely olyan, mint a testet körülvevő elektromágneses mező, amelyet aurának hívnak. A belső szerveink energiamezői egy nagyobb hálózatnak a részei és hatással vannak egymásra, hiszen működésük szemmel láthatóan összehangolt, miközben bizonyos mértékig önállóak is.
Minden szerv között talán a legkülönlegesebb a szív, mert az ő energiarendszere tölti be a karmester szerepét. Ő hangolja össze a többi szerv működését. A szív folyamatosan jeleket ad ki magából, gyakorlatilag kommunikál. A szívnek a ritmikus hangjait már eddig is tudták mérni, de nem tulajdonítottak neki egy pontnál több jelentőséget. Holott mérhető, hogy a szív jelei elektromágneses hullámok, amelyek testünk minden sejtének a működésére és életére hatással vannak.A szív jelei információk, ha úgy tetszik, utasítások és parancsok a többi sejt és végső soron az egész energiamező számára. De mi a szív valódi nyelve?Erre a kérdésre még egy gyermek is könnyűszerrel tud válaszolni: az érzelmek.A szív elektromágneses hullámai az érzelmi állapottal befolyásolhatók és fordítva a szív az érzelmek által az egész energiamező egységét képes hatásba tenni. A szív ritmusa képes behangolni a központi idegrendszert, amely része az agy és a gerincvelő. Ezeken keresztül pedig a szív a belső elválasztású mirigyekre van hatással, amelyek a hormonokon keresztül az egész test biológiai és pszichológiai fejlődésének az irányítói. Azt már régóta bizonyították, hogy a hormonok nem egyszerűen fizikai, hanem pszichikai funkciókat is létrehoznak. Elengedő a tesztoszteron nevű férfi nemi hormonra és az általa kiváltott agresszív viselkedési mintára gondolnunk.Visszatérve a szívhez, tehát rájöttek és kimondták végre, hogy a szív ritmikus elektromágneses mintájával irányítja az agyi tevékenységek jelentős részét. (A fizikai keringésen túl.) Mi az, ami a szívet elsődlegesen befolyásolja. A választ az érzelmeknél kell keresnünk. A harmonikus érzések támogatják, erősítik és fenntartják a szív összehangoló ritmusát, ezért helytálló az a megállapítás, mely szerint a „szeretet gyógyít” vagy a „nevetés orvosság”. Minden pozitív érzelem, így a boldogság, az öröm, az önzetlenség, az elismerés, a tisztelet, az együttérzés stb. nagymértékben hozzájárul a szív eme harmonikus ritmikusságához, s ezen keresztül az agy és a test valamennyi sejtjének az egységéhez. Ezt az egységet nevezzük egészségnek.
Mit tud kiváltani pozitív szívhullámokat? Mi tudja elbűvölni a szívet és rajta keresztül a másodperc tört része alatt az egész embert? A szerelem, a szeretet, a törődés és ezek milliónyi megnyilvánulási formája. Továbbá a környezetünk!!! Egy természeti jelenség, egy rendezett és jó érzéseket keltő környezet, munkahely, otthon, ha szűkebb értelemben vesszük, és a társadalom, az ország és a Föld, ha kicsit tágítjuk a perspektívát. Ebben minden felvilágosult ember egyetért.A szív tehát ver és egy rezgéshullámot indít el, ami
nyomáshullámként jelentkezik a testben – pulzus;energiahullám az aurában – kisugárzás;
információs frekvencia a sejtekben, a szellemben és a lélekben – egészséges gondolkodásmód és érzelemvilág.A lényeg a szinkronizáción, a harmónián, az összhangon van. Mire jó ez? Nos, az egészségen kívül a sikerhez. Az egészségünk egy nagyon illékony valami. Nagyon sok mindent – másodpercenként egy trillió biokémiai folyamatot – kell jól és összehangoltan végezni ahhoz, hogy az egyensúlyban legyünk, s akkor még nem beszéltünk az energiahullámok és az információk átadásáról, vagyis a rezgések kommunikációjáról. Ennek a központja a jelek szerint a szívben található. Mintha saját intelligenciája volna ennek a szívnek.Ezt támasztják alá a kutatások, melyek kimutatták, hogy a szív rendelkezik saját idegrendszerrel, ami egy nagyfokú önállóságot tesz lehetővé a számára. Ez az autonómia természetesen nem öncélú, hanem arra szolgál, hogy a szív képes legyen érezni, érzékelni, gondolkodni és a felhalmozott „élményei” alapján döntéseket hozni. Ez a tapasztalat teljesen új megvilágításba helyezi a szívnek az emberi életben betöltött funkcióját.Összefoglalva leszűrhetjük, hogy a szív azonban sokkal több mindenre képes, mint eddig hittük. A szív nem csak egy biológiai szerv, hanem az érzelmek fő szabályozója, valamint egy kommunikáló érzékszerv is, amely kulcsfontosságú az emberi létezésben bioenergetikai és bioinformatikai szempontból is.(forrás:Boldog napot)

2013. április 4., csütörtök

Az érzés a teremtő energia.

                                                                           

Masaru Emoto "The Messages of Water" (A víz üzenetei) című nagyszerű könyvben fényképekkel teszi láthatóvá, hogy az emberi gondolatokra és érzelmekre (rezgésekre) adott válaszként a vízkristályok különböző formákat vehetnek fel. Ez talán örökre elűzi a kétséget, hogy hatnak-e a gondolataink érzéseink a környező világra, különösen az emberre, akinek s teste 70%-ban víz, akárcsak a Földé.Minden vízkristály közül a legszebbek a szeretet és a hála által képződöttek, melyek a legmagasztosabb érzések. Az emberi test legnagyobb részt vízből áll, ebből a csodás éltető elemből. És mitől lesz tiszta a víz? A folyók attól tiszták, hogy bennük áramlás van. Ha a víz megreked, mint egy pocsolya, akkor élettelenné válik, nem képződnek benne gyönyörű kristályok. Az életünk sem más, mint folyamatos áramlás, mozgás, változás. Ha ezt nem tesszük, akkor megrekedünk, elakadunk a fejlődésben. Mindennek fizikai tünetei lesznek, amelyet a nem tudatos emberek büntetésként élnek meg. Holott csak a lelkünk a testünkön keresztül üzen: mi az a feladat, amit meg kell oldanunk a továbblépéshez, a fejlődéshez.Nem probléma, hanem feladat. Ha megértjük az üzenetet, akkor esélyünk van a fejlődésre, s egy idő után még hálásak is leszünk a „szenvedésért”, hisz annak köszönhetjük, hogy felébredtünk. A sok „miért” kérdés után végre a „hogyanokat” fogjuk keresni. Hisz ha már tisztán értjük a világ működését, akkor már elegendő arra figyelnünk, hogy mi hogyan veszünk részt ebben.A pozitív gondolkodás már évtizedek óta terjed a világban, mégis gyakran elakadunk. Valami mindig hiányzik a továbblépéshez. Néhány éve a vonzás törvénye kering a köztudatban, ám ennek legalább annyi támadója, mint híve van. A támadói összekeverik a pozitív gondolkodással, és a hívei között sem mindenki tud mit kezdeni az üzenetével.A titok: nem a gondolat a teremtő, hanem az érzelemmel töltött gondolat. Hiába vizualizálom a szebb jövőt, ha legbelül a jelen elégedetlenségével vagyok kitöltve. Azt vonzom, amire a figyelmem fordítom, de nem gondolatilag, hanem érzelmileg. Ha állandóan a hiányra figyelek, akkor esélyem sincs a jobb jövő megélésére.Mert az egyedüli valóság az itt és most. Nincs más. A múltam elmúlt, a jövőm még nincs itt. Azonban ha állandóan a múlt sérelmein rágódom, akkor a jelenbe hozom mindezt, s a vonzás törvénye értelmében-ahol a jelen a teremtő pillanat-a jövőm is terhes lesz.A legkisebb anyagi részecske is képes hullámként működni. Csak azt vonzom, ahogy én rezgek, ahogy én érzek. Mint a hangvillák: csak az azonos hangolásúak felelnek egymásnak.

Van egy régi legenda, mely szerint két angyal kering a Föld körül: a fehér és a fekete. Figyelik, hogy az emberek mire gondolnak, hogy éreznek, Ha valaki „jól” érzi magát és „jót” remél, akkor a fehér angyal azt mondja: legyen! Ha valaki „rosszul” érzi magát és fél a „rossztól”, akkor a fekete angyal azt mondja: legyen!, s mindkét angyal beleegyezik a másik teremtésébe.
Mert mi is a valóság? Amire figyelek. És mire figyelek? Ahogy érzek. Két eltérő gondolkodású (hangolású) embert megkérek arra, hogy sétáljon végig egy utcán, azonos időben, azonos helyen. Majd megkérem őket, meséljenek a tapasztalataikról, élményeikről.
Aki „pozitívra” volt hangolva, elégedett és hálatelt, az csak jó élményekről fog beszámolni: a pékség illatáról, a gyönyörű kirakatokról, a mosolygó emberekről, a barátságos kiskutyáról, a napfény melegéről…, hisz a fehér angyala azt mondta: legyen!
Aki „negatívra” volt hangolva, elégedetlen és bosszús, az csak a rossz élményekről számol be: a büdös levegőről, a drága kirakatokról, a bosszús emberekről, az ugató kutyáról, a koszos utcáról…., hisz a fekete angyala azt mondta: legyen!Az idézőjeleket azért használom, mert nincs jó és rossz, nincs pozitív és negatív érzés, pusztán energia, rezgés létezik. Abból azt tapasztalom meg, amivel én is épp ki vagyok töltve. Mindegy, hogy miben hiszek, milyen vallású vagyok, hogy milyen neveket aggatok erre az energiára, a közös lényege mindig ugyanaz marad. A lehetőség az én kezemben van itt és most a változásra, s ha ezt felismerem, akkor óriásit léphetek a tudatosságban.Azonos idő és hely, mégis más valóság. Mindannyian megtapasztaltuk már. Akkor miért nem működünk mindig úgy, hogy lelkesedünk és boldogok vagyunk? Miért akad el az áramlás? Mert nem ezt szoktuk meg, nem erre tanítottak (programoztak) minket a születésünk után. Talán a fogantatásunk pillanata még a legboldogabb, s valójában már onnantól tapasztaljuk, érezzük a földi valóságot, érnek minket érzések, élmények…Amikor megszületünk, többnyire telve vagyunk reménnyel és hittel, hogy boldogok leszünk. S eleinte egész jól is alakul minden, hisz többségében ölelő karok várnak minket, lesik minden mozdulatunk, igyekeznek teljesíteni minden kívánságunk, s mi elégedett mosollyal háláljuk meg mindezt. A jelenben élünk, az itt és most-ban. Úgy érezzük, otthonra találtunk. Nem gondolunk a születés fájdalmas útjára, nem aggódunk a holnap gondjain. Gyermekként folyamatosan rácsodálkozunk a világ gyönyörűségére, amely mindennap új csodát tartogat nekünk.Aztán lassan el kezdjük megtanulni környezetünk viselkedését, a különféle helyzetekre adott válaszreakcióit, s már úgy fogunk működni, ahogy tanuljuk, ahogy „programoznak” minket. Egy érdekes kísérlet megmutatta, hogy teljesen mindegy, hogy édes gyermek vagy örökbe fogadott gyermek-e valaki, az öröklött betegségek ugyanolyan számban fordulnak elő, mivel a gének csak hajlamosítanak, de nem azok az elsődlegesen meghatározóak.
                                               (forrás:Lélek Létra)

A Tudatos Teremtés

                                                                               

1.lépés: Figyelem
Megfigyeled a körülötted és veled történő dolgokat, élethelyzeteket, a hozzájuk fűződő gondolataidat és a gondolataid által ébresztett érzéseidet. Folyamatosan nyitott vagy életed történéseire és figyeled, várod az apró jeleket, mozzanatokat, amelyek beérkeznek az életedbe. Ezeket észlelve megfigyeled a gondolataidra és a gondolataidon keresztül az érzéseidre kifejtett hatásaikat. A figyelem tulajdonképpen nem is csak az első lépés, hanem a teljes folyamat során jelen kell, hogy legyen. Ráadásul az egész folyamat ciklikus, hiszen az utolsó ötödik lépés során, - amiről később esik szó - illetve azt követően ugyanide térünk vissza újra.
Az első lépés tehát, hogy nyitott légy, és éberen figyelj!
2.lépés: Döntés
Amit megfigyeltél, megtapasztaltál, az lapján döntesz. Arról, hogy mi az, amit nem akarsz és mi az, amit akarsz. Előbb a "nem akarom" dolgokat veszed sorra, mert ezek segíteni fognak az "akarom" dolgok pontos meghatározásában. A figyelem lépése erre a lépésre is igen jelentősen kihat, hiszen döntéseidet alapvetően az alapján célszerű meghoznod, ahogyan az adott dologgal kapcsolatban érzel. He kellemetlenül érzed magad azzal kapcsolatban, amit, ahogy az adott dologról gondolsz, akkor ez a dolog, vagy legalábbis a vele kapcsolatos gondolatod a "nem akarom" listádra fog kerülni. Ha jól érzed magad attól, amit, ahogy az adott dologról gondolsz, akkor ez a dolog és a vele kapcsolatos gondolataid az "akarom" listára kerülnek.
A második lépés tehát, hogy döntsd el, mi az amit nem akarsz, és mi az amit szíved mélyén igazán szeretnél.

3.lépés: Kérés
Ez már a Tudatos Teremtés folyamatának már eddig is ismert része. Ha eldöntötted, mi az amit valójában akarsz, akkor nincs más dolgod, mint kinyilvánítani szándékodat a kívánt dolog bevonzására. Ezt megteheted egy egyszerű kijelentés formájában, szóban vagy írásban. Vagy kereshetsz, esetleg készíthetsz, rajzolhatsz róla egy képet, vagy videót. De már az is elegendő, ha pusztán csak vágyad tárgyára gondolva erősen összpontosítasz. Azt hiszem, a kérés lépése az, ami mindannyiunknak nagyon könnyen megy! Amire figyelnünk kell, az csupán annyi, hogy a kívánt dologra gondolva, hogyan fogalmazunk, illetve hogyan jelenítjük meg azt. Célszerű jelenidőben fogalmazni, és úgy megjeleníteni magunk előtt, mintha máris az életünk része lenne.
A harmadik lépés tehát a kérésünk pontos megfogalmazása és kinyilvánítása.

4.lépés: Várakozás
Ez a lépés tűnik a legkönnyebbnek, mégis legtöbbünk számára ez a legnehezebb. Itt ugyanis látszólag semmi más dolgunk nincs, mint várni kérésünk, vágyunk megvalósulására. Hiszen maga a konkrét manifesztáció nem a mi dolgunk, hanem az Univerzumé. Legtöbbünk számára az Élet legnagyobb kihívása, legnehezebb feladata, a türelmes várakozás. Utálunk várakozni, mert ilyenkor tehetetlennek érezzük magunkat. Az egonk folyton sürgetne, mert nem bír "egy helyben a hátsóján megülni", mindig valamit tennie kell, valamivel foglalkoznia kell. Ezért feszültek, türelmetlenek leszünk, ezzel pedig csak távol tartjuk magunktól vágyunk tárgyát. Mindegyik lépésnél fontos az elme, az ego elcsendesítése, mondjuk meditáció által, de talán ebben a szakaszban van a legnagyobb jelentősége. Az ego ugyanis gyakran, akkor is tettre sarkall, amikor mozdulatlanul kellene maradnunk. Elcsendesedve, figyelve az intuíciónkra, azonban minden pillanatban a megfelelő módon cselekszünk, vagy éppen nem cselekszünk.
A negyedik lépés tehát a türelmes, csendes, figyelmes várakozás.

5. lépés: Elfogadás
Ez szokott a másik "problémás" lépés lenni. Ugyanis az elfogadás is rendkívüli módon nehezünkre esik. Ez az a lépés, ahol igazán nagy jelentőséget kap az önértékelés, az énkép. Hiszen az elfogadás leggyakoribb akadálya az, hogy nem tartjuk magunkat méltónak arra, hogy elfogadjuk azt, amit kérésünkre az Univerzumtól ajándékként kapunk. Nem érezzük magunkat elég jónak, ezért kételyeink támadnak, hogy megérdemlünk-e bármilyen jót az élettől. Pedig igenis elég jók vagyunk, nagyon is jók vagyunk. És igenis megérdemeljük mind azt a sok-sok csodát, szépséget, bőséget és jóságot, amit az Univerzum áramoltat felénk.

A Tudat.

                                                                               

Az emberek összekeverik a Tudatot az Intelligenciával vagy az Értelemmel, és a nagyon Intelligens embernek vagy a nagyon Intellektuálisnak, a nagyon Tudatos minősítést adják. Állítjuk, hogy a TUDAT az emberben, minden kétség és félelem megtévesztése nélkül, egy nagyon különleges módja a „A BELSŐ TUDÁS MEGÉRTÉSÉNEK”, teljesen független az összes szellemi tevékenységtől.A Tudat Képessége lehetővé teszi számunkra a Saját Magunk Megismerését.A Tudat Teljes Megértést ad arról, ami van, ahol van, ami igazán ismert, és ami biztosan ismeretlen.A Forradalmi Pszichológia azt tanítja, hogy csakis az ember önmaga képes Megismerni Saját Magát.Csakis mi magunk tudhatjuk, hogy Tudatosak vagyunk-e egy adott pillanatban vagy sem. Csakis saját magunk tudhatunk a Tudatról és, hogy ez jelen van-e egy adott pillanatban vagy sem.
Az ember saját maga és csakis ő képes meglátni egy adott pillanatban, mielőtt ez bekövetkezne, hogy az adott idő előtt igazából nem volt Tudatos, a Tudata Aludt; majd ezután elfelejti vagy elraktározza ezt a tapasztalatot, mint egy emléket, mint egy hatalmas élmény emlékét.Sürgetően fontos tudni, hogy a Tudat a Racionális Állatban nem folyamatos, nem állandó.A Tudat az embernek nevezett Intellektuális Állatban rendszerint mélyen alszik.Ritkák, nagyon ritkák azok a pillanatok, amikor a Tudat ébren van; az Intellektuális Állat mélyen Alvó Tudattal dolgozik, autót vezet, megházasodik, meghal, stb., és csakis nagyon kivételes alkalmakkor Ébred fel.Az ember Élete egy Álom-Élet, de ő azt hiszi, hogy Ébren van, és soha nem is ismerné el, hogy Álmodik, hogy a Tudata Alszik.Ha valaki Felébredne, szörnyen zavarban érezné magát, azonnal megértené a bohóckodását, nevetségességét. Ez az Élet rettenetesen nevetséges, rettenetesen tragikus, és csak ritkán fennkölt.Ha egy bokszoló hirtelen Felébredne egy küzdelem teljében, szégyenkezően nézné a tisztelt publikumot és, az Alvó és a Tudattalan sokaság ámulatára, elmenekülne e rettenetes látványtól.Amikor az ember bevallja, hogy Alvó Tudata van, biztos lehet benne, hogy már kezd felébredni.
Az elavult Ősi Pszichológia Iskolák, amelyek tagadják a Tudat létezését, és még a fogalom hasztalanságát is állítják, a Legmélyebb Álom Állapotában vádaskodnak. Ezen Iskolák követői nagyon mélyen Alszanak, jóformán egy Infra vagy Tudattalan állapotban.Azok, akik összekeverik a Tudatot a Pszichológiai Funkciókkal: gondolatokkal, érzésekkel, motorikus és érzéki impulzusokkal, valójában nagyon Tudattalanok, mélyen alszanak. Azok, akik elismerik a Tudat létezését, de határozottan tagadják a Tudat Fokozatait, a tudatos tapasztalat hiányáról, a Tudat Álmáról tanúskodnak.Bárki, aki valaha is Felébredt egy pillanatra, első kézből tudja, hogy a Tudatosságnak különböző fokozatai vannak, amelyek önmagunkban megfigyelhetőek.
Először: IDŐ. Mennyi ideig voltunk tudatosak?
Másodszor: GYAKORISÁG. Hányszor ébresztettük fel a tudatot?
Harmadszor: KITERJEDÉS ÉS MÉLYSÉG. Miről voltunk tudatosak?
A Forradalmi Pszichológia és a Régi Filokália felhívják a figyelmet, hogy nagyon speciális Szuper-Erőfeszítések által, fel lehet Ébreszteni a Tudatot, és elérhető, hogy folyamatos és uralható legyen.
Az alapvető Tanítás célja, hogy Felébressze a Tudatot. Semmit sem ér tíz-tizenöt év tanulás az iskolában, a főiskolán vagy az egyetemen, ha a tantermeket elhagyva Alvó Automaták vagyunk.Nem túlzás azt mondani, hogy az Intellektuális Állat nagy erőfeszítések által képes csupán egy pár perc erejéig Önmagáról Tudatos lenni.Világos, hogy manapság vannak ritka kivételek, akiket Diogenész Lámpásával kell keresnünk; az ilyen ritka eseteket képviselik az olyan Valódi Emberek, mint: Buddha, Jézus, Hermész, Kecálkoatl, stb.
Ezek a vallásalapítók Állandó Tudattal rendelkeztek, Nagy Megvilágosodottak voltak.Az emberek általában nem Tudatosak Önmagukról. A folyamatos Tudatosság illúziója a Memória és minden gondolkodás folyamat szülötte.Az ember, aki egy retrospektív gyakorlatot végez, hogy visszaemlékezzen az egész életére, valóban képes visszaemlékezni arra, hányszor házasodott, hány gyermeket nemzett, kik voltak a szülei, tanárai, stb., de ez nem jelenti a Tudat Felébredését, ez egyszerűen az öntudatlan cselekedetekre való visszaemlékezés, és ez minden.Meg kell ismételnünk azt, amit az előző fejezetekben mondtunk. A TUDATNAK NÉGY SZINTJE LÉTEZIK. Ezek a következők: ÁLOM,ÉBRENLÉT, ÖN-TUDAT és OBJEKTÍV TUDAT.
A szegény Intellektuális Állat, akit tévesen neveznek Embernek, ezek közül csak az első két szinten él. Egy része az életének Alvással telik, a másik pedig az úgynevezett Éber állapotban, ami szintén Alvás.Az ember, aki alszik, és Álmodik, azt gondolja Felébredt azzal, hogy visszatért az Éber állapot, de a valóságban ebben az Éber állapotban is folytatja az Álmodást.Ez olyan, mint a hajnal, a csillagok eltűnnek a napfény miatt, de továbbra is léteznek, ha a fizikai szem nem is érzékeli ezeket.A hétköznapi életben az ember semmit sem tud az Öntudatosságról, sokkal kevésbé az Objektív Tudatról.De az emberek büszkék, és mindenki Öntudatosnak gondolja magát, az Intellektuális Állat szilárdan meg van győződve arról, hogy Tudatos Önmagáról, és semmiképpen sem fogadja el, ha azt mondják neki, hogy Alszik és Tudatlan Önmagáról.Vannak kivételes pillanatok, amikor az Intellektuális Állat Felébred, de ezek a pillanatok ritkák, előfordulhat egy nagyon veszélyes helyzetben, egy erős érzés hatása alatt, valamilyen új körülmény hatására, néhány váratlan, új helyzetben, stb.Igazán sajnálatos, hogy a szegény Intellektuális Állatnak nincs uralma a Tudat mulandó állapotai felett, nem emlékszik rájuk, nem tudja azokat folyamatossá tenni.Mindazonáltal, az Alapvető Tanítás kimondja, hogy az ember képes elérni a Tudat Irányítását és kivívni az Öntudatot.A Forradalmi Pszichológia rendelkezik módszerekkel, tudományos eljárásokkal a Tudat Felébresztésére.
Ha fel akarjuk Ébreszteni a Tudatot, el kell kezdenünk megvizsgálni, tanulmányozni és később eltávolítani mindazokat az akadályokat, amelyek megjelennek az úton; ez a könyv az iskolapadtól kezdődően mutatja meg a Tudat Felébresztéséhez vezető utat.
Samael Aun Weor, Alapvető Tanítás. XXXVII. Fejezet, A tudat

2013. április 3., szerda

Karma- az ok és okozat Törvénye .

                                                                                 
A „Karma” egy hindu kifejezés és szanszkritul azok és okozat törvényét jelenti. Van egy másik törvény, aminek a neve Dharma; ezt jutalomnak, bónusznak, díjazásnak fordítják. Jelen létezésünk jellemzői az életünk könyvében vannak feljegyezve, amelyet mi magunk írtunk, az előző létezéseink cselekedeteivel. Amikor majd egyszer ezt kérdezzük: „Milyen lesz a következő létezésem?”, akkor jobb lenne, ha ezt kérdeznénk magunktól: „Hogyan élek a jelen létezésemben?”. Mert mindannak, amit most teszünk, kihatásai lesznek a következő létezésünkre. Minden, ami most velünk történik, kellemes vagy kellemetlen, a mi konkrét, kellemes vagy kellemetlen cselekedeteink eredménye a múltból.
Egy alapigazság így szól: „Akinek nincs Dharmája, szenvedéssel fogja megfizetni az adósságait”. Gyakran, oly sok kegyetlenség láttán, a Törvény nem alkalmazhat Könyörületet, és akkor nincs más választása, mint Igazságot szolgáltatni. Súlyos balesetek, betegségek, erkölcsi és fizikai szenvedések mutatják, hogy régi adósságokat halmoztunk fel, amelyeket meg kell fizetnünk. Hogy elkerüljük mindezen szenvedéstípusokat, amelyek „befizetendő csekkekként” jönnek, és ahhoz, hogy többé ne gyűjtsünk új adósságokat, a Gnózis tanít nekünk néhány egyszerű, azonban hatékony módszert az úgynevezett „számlák” alkudásához.
Van néhány gyakorlati alapigazság a Karma alkudásával kapcsolatban, úgymint: „A Mérleg által szállhatunk szembe a Törvény Oroszlánjával”. Az Isteni Törvényt egy oroszlán szimbolizálja, amelyet a Törvény Oroszlánjának neveznek. A Törvény Oroszlánja az a Törvény, amellyel mindig találkozunk. Azonban, ha egy személy a Törvény előtt helyes, kiegyensúlyozott viselkedést mutat, akkor a mérleget a maga javára billentheti, és ekkor a Törvény Oroszlánja visszavonul és nem haraphatja meg. Így hát, a legjobb megoldás, hogy ne üldözzön vagy zaklasson minket a Törvény Oroszlánja (szimbolikusan szólva), az, hogy tartsunk meg az életünkben egy helyes gondolkodásmódot, érzést és cselekvést. Egy másik módszer a mérlegnek a javunkra történő kiegyensúlyozására: „Tégy jó tetteket, hogy megfizesd adósságaidat”. Jó cselekedeteink, az emberiség érdekében, változtatásra bírják a Törvényt, és el fogunk érni egy pontot, amikor többé már nem terhel minket, mert, tudatosan vagy öntudatlanul, de sok jó tettet vittünk véghez, és a Törvény nem igazságtalan. Ezután a karma már nem vonatkozik ránk.
Azt mondják: „Karmát fizetünk mindazon bűnökért, amiket elkövettünk, és mindazon jóért, amit nem tettünk meg, amikor megtehettük volna”. A Gnózis azt mondja, hogy átlagon felüli az érdem, amikor magunkra vállaljuk mások szenvedését és segíteni akarunk nekik. Ekkor sok dolgot úgy mosunk le, hogy észre sem vesszük, sok súlyos dolog, amelynek be kellene következnie, nem fog bekövetkezni. Még több érdemmel jár, hogyha önzetlenül tesszük mindezt, a jutalom gondolata nélkül.

A tudatos ima ereje.

                                                                             
Első rész

A NÉGY TUDATÁLLAPOT
A gyakorlati életben négy TUDATÁLLAPOTOT FIGYELHETÜNK MEG…
Az első állapot teljesen ember-alatti; ez azon egyének állapota, akik a fizikai testüket az ágyban hagyták és az Egó a tökéletes, féktelen öntudatlanság állapotában a molekuláris világban kóborol és álmodik. A fizikai test viszont szerencsére passzív marad az ágyban. Azonban mi lenne, ha felébredne, aktív lenne az álom idején, amíg az Egó csavarog? Milyen következményei lennének ennek?
A második tudatállapotban az olyan ember van, aki a megszokott alvásból felébredt, felkelt, de aktív az álmai szempontjából; az álmodó tovább cselekszik az álmai szerint a tévesen Ébernek nevezett állapotban. Ha egy IMÁT a belső házunk ezen első két szintjének egyikén végzünk, az teljesen NEGATÍV, mert öntudatlan, gépies állapotainkban például imádkozhatunk azért, hogy essen az eső, azonban sok bennünk levő Énnek (amelyek igazi személyeknek tűnnek, akik önállóan jönnek-mennek) nem érdeke, hogy essen az eső; ezek az Én-ek elragadhatják az ima értelmét és azt fogják kérni, hogy ne essen. Ha egy gépies állapotban azt kérjük, hogy kiutat találjunk egy bizonyos anyagi, morális, szociális vagy politikai helyzetből, lehetséges, hogy az Én-ek pontosan az ellenkezőjét fogják kérni, mint maga a személy, és a Természet válaszolni és tenni fog; mivel az Én-ek a nagyobbak, ezért az általunk a fizikai világban elmondott kéréssel ellentétes erők fognak érkezni.AHHOZ, HOGY EGY SZEMÉLY IMÁJÁNAK EREJE LEGYEN, A HARMADIK TUDATÁLLAPOTBAN KELL LENNIE: a benső önemlékezés állapotában. Amikor valaki összpontosít az Isteni Kundalini Anyjára vagy az Atyjára, aki titkon van, olyankor benső önemlékezésben van. Amikor arra kérjük az Isteni Anyánkat, aki a Belső Lényünk egy része, hogy távolítson el egy nemkívánatos részt belőlünk, akkor a benső önemlékezés állapotában vagyunk és az ima elér hozzá. Ez a TUDATOS IMA, amely különbözik a GÉPIES IMÁTÓL.A negyedik tudatállapot a valódi Megvilágosultak, aTuriya-k állapota, az Isten-Embereké; ők a titkon levő Atyával és az Isteni Anyával szemtől-szembe beszélhetnek.Ha kérünk, belül a Harmadik Tudatállapotban kell lennünk, mélyen összpontosítva, tökéletes összhangban egyesítve a Mentális, Érzelmi és Mozgató Központokat. Kétségtelen, hogy bennünk él három testvér, akik egymással harcban élnek, és akik soha nem békülnek ki; az első az Intellektuális Központ; a második az Érzelmi; a harmadik pedig a Mozgató-Ösztönös-Szexuális Központ egysége. Az elme egyet akar, az érzés mást, és a szexualitás megint mást. Azért, hogy az IMÁBAN AZ ÖSSZPONTOSÍTÁS tökéletes, valódi legyen, arra van szükség, hogy tisztán megfogalmazzuk az elmével, érezzük a szívünkkel, és az imának megfelelően éljünk és cselekedjünk. EGYETLEN EGÉSSZÉ KELL EGYESÍTENÜNK A GONDOLATOT, AZ ÉRZÉST VAGY ÉRZELMET ÉS A CSELEKEDETET…
SAMAEL AUN WEOR
Kivonatok a „Genezis és Alkímia” című előadásból.
Második rész
A négy tudatállapot összefoglalása
Már elmondtuk, hogy négyféle emberi szint van, vagy, hogy világosabb legyen: Négy Tudatállapot.
Az első tudatállapot az Egó mély és öntudatlan álma, amely elhagyta az ágyban alvó testet, és teljesen kábultan kóborol a Molekuláris Világban; ez az alsóbbrendű állapot.
A második tudatállapot az álmodóé, aki visszatért a fizikai testébe, és aki azt hiszi, hogy Éber. Ez esetben az álmok továbbra is folytatódnak, de természetesen már a fizikai testben, az ébrenlét alatt…
Ha ez a kétféle ember (akik mondhatni mély, öntudatlan állapotban vannak, vagyis akik továbbra is álmodnak, és a testük az álmokért cselekszik), ha ők (akik nem képesek elfogadni a negatív állapotokat) a két ember-alatti állapot valamelyikében imádkoznak, a Természet válaszolni fog…
Például: egy öntudatlan, egy alvó azért imádkozik, hogy egy ügyet elintézzen, viszont lehetséges, hogy az Én-jei (amelyekből oly sok van) nem fognak azzal egyetérteni, amit tenni akar; mivel aki imádkozik csak az egyik a sok Én közül, és a többit pedig nem vette számba, ezért a többit lehetséges, hogy nem is érdekli ez az ügy, lehet, hogy az ima ellen vannak, és mivel nem értenek egyet, lehet, hogy pontosan az ellenkező dologért fognak imádkozni: azért, hogy az ügy elbukjon. Mivel a többi Én van többségben, a Természet válaszol az erőivel, és az erőknek ezzel a folyamával az ügy meg fog hiúsulni; ez világos!
Azért, hogy az imának valós értéke legyen az önmagunkon végzett munkában, a Harmadik Állapotba kell lépnünk, amely a BENSŐ ÖNEMLÉKEZÉS ÁLLAPOTA, vagyis a saját Lényünkre való emlékezés…
SAMAEL AUN WEOR
Kivonatok a „Hogyan hozzunk Fényt a saját bensőnkbe” című előadásból, és a felvétel hű átiratának fordításából.