2013. március 14., csütörtök

Ha csak nézel,nem biztos,hogy LÁTSZ.

                                                                           
Ha csak nézel,nem biztos,hogy LÁTSZ. Külső szemeddel csak a fizikai világot tapasztalod magad körül.A valódi világ megismerése abból ered,hogy nem csak nézel,hanem látsz is,és hagyod,hogy a benned lévő ösztönös képességeid elvezessenek,és megmutassák számodra azt, amit a két szemeddel nem láthatsz,viszont ha figyelsz,nagyon is ÉRZÉKELHETED, "LÁTHATOD" azt, ami sokkal értékesebb,és csodálatosabb bárminél,amit csak nézel,de nem érzel. Engedd,hogy kinyíljanak a kapuk benned,és az érzéseiden keresztül megismerd azt a szeretetet,tanítást,és azt az Isteni rendet,és tökéletességet ami szerint működik ez a gyönyörű világ.Ha figyelsz a lelked segítő szavára,és iránymutatására,akkor egy olyan világot fedezhetsz fel magadban,ami megmutatja számodra,hogy az igazi csodálatos dolgokat nem akkor fedezzük fel ha valamit nézünk,hanem akkor ha megtanulunk LÁTNI ,a SZÍVÜNKKEL ÉREZNI,és ÉRZÉKELNI.Igazán akkor láthatsz,ha becsukod a szemed,és kinyitod a szíved,és érzed mit súg neked,és merrefelé vezet. ♥

2013. március 13., szerda

Tértisztítás

                                                                             
"Mindennap mosakszunk, zuhanyzunk, fürdünk – megtisztítjuk a testünket a mindennapi szennyeződésektől. Méregtelenítjük a szervezetünket, gyógyíttatjuk magunkat, ha betegek vagyunk. Vajon megteszed ugyanezt lakótereddel is? A környezeteddel, ahol élsz, laksz, vagy dolgozol? Nos, ideje elgondolkodni rajta, hogy miért vagy nyűgös, fáradt, unott, ha megérkezel otthonodba, a munkahelyedre.
A földterületeken, ahová építkeztünk, előzőleg talán más építmények, építkezések, házak, temetők, mocsarak, stb. voltak. Ezek a területek magukba szívták a korábban ott éltek energiáit, és ezek az energiák lesznek dominánsak.
Minden élőlénynek van rezgése, de a cselekedeteknek, tetteknek is, melyek hosszú időkig, akár évszázadokig is ott maradnak a helyszínen. Az erőszakos cselekedetek, veszekedések, viták, fájdalmas események, betegségek, részegség, ordítozások, verekedések energiái hasonló energiákat, rezgéseket vonzanak magukhoz, illetve kényszerítő hatással lesznek az ott élőkre. Arra kényszerítik őket, hogy hasonlóképpen viselkedjenek ők is.
Az átrendezés, a bútortologatás, a falbontás nem elegendő, hogy az ott rekedt energiák megtisztuljanak. Ugyanakkor nemcsak ezek okozhatnak kellemetlenséget, betegséget, depressziót, veszekedést, vagy csődöt egy adott helyen, hanem a negatív energiájú emberek is.
Mondjuk, vendégül látunk egy olyan személyt, aki tele van rosszindulattal, irigységgel, gonoszsággal. Ennek az egyénnek a rezgése is ott marad a térben, és kellemetlen események sorozatát indíthatja el.
A testünk is jelez egy idő után, vagy akár azonnal is egy-egy ilyen helyen. Érezzük ezeket a rezgéseket, de nem mindig tulajdonítunk neki jelentőséget. Mik lehetnek ezek a jelek? Például: izzad a tenyerünk, nem kapunk levegőt, összeszorul a gyomrunk, elnehezül a testünk, nyugtalanság vesz rajtunk erőt, nem tudunk gondolkodni, és néha az az érzésünk támad, mintha valami, vagy valaki figyelne minket.
Szeretteink, rokonaink, ismerőseink, ellenségeink szellemei itt nyüzsöghetnek körülöttünk, noha érzékszerveinkkel nem érzékeljük őket. Nyugtalanító hangulat, nyomasztó érzés egy adott helyen, szobában, stb. Hirtelen lehűlő levegő, lökés, taszítás, lépések zaja, vagy más idegen eredetű zaj, hang, meghatározhatatlan szag, bűz, illat érzékelhető, noha senki nincs a közelünkben. Tárgyak mozgása, eltűnése, kéz érintése nélkül megszólaló hangszer, stb. Az állatok – kutya, macska, ló – nyugtalan viselkedése. Mindezen jelenségek felhívják figyelmünket arra, hogy időszerű tértisztítást végezni. Megszabadítani a területeket ezektől a nyomasztó energiáktól.
Tértisztítással a negatív rezgések átalakíthatók pozitívvá. A tértisztítás során eltávolítunk minden nehéz, visszahúzó energiát, és feltöltjük a helyiséget, helyiségeket friss életerővel.
Ugyanakkor mi is tehetünk saját magunkért valamit. Fontos, hogy megszabaduljunk a sok lim-lomtól, amire már nincs szükségünk. Végezzünk nagytakarítást! Használjunk illóolajat, gyertyát, füstölőt is néha. Nagyon jó a citrom és a levendula illóolajok használata. Mossuk gyakrabban a textíliákat, függönyöket, mert erősen magukba tudják szívni a negatív energiákat. Mossunk fel gyakrabban a lakásban. A vízbe tehetünk alkalomadtán egy kis tengeri sót is, mely nagyon jól oldja a vízzel együtt az energiákat.
Életterünk tisztítása fontos. Jótékony hatása van szervezetünkre, testünkre, lelkünkre egyaránt. Közérzetünk javul, hangulatunk megváltozik és friss energiával töltődünk fel."

2013. március 12., kedd

Boldogok, akik tudják, miért élnek....

                                                                             
Boldogok, akik tudják, miért élnek, mert akkor azt is megtudják majd, hogyan éljenek.
Boldogok, akik összhangban vannak önmagukkal, mert nem kell szüntelen azt tenniük, amit mindenki tesz.
Boldogok, akik csodálkoznak ott is, ahol mások közömbösek, mert örömös lesz életük.
Boldogok, akik tudják, másoknak is lehet igaza, mert békesség lesz körülöttük.
Boldogok, akik nevetni tudnak önmagukon, mert nem lesz vége szórakozásuknak.
Boldogok, akik meg tudják különböztetni a hegyet a vakondtúrástól, mert sok zavartól megkímélik magukat.
Boldogok, akik észreveszik a diófában a bölcsőt, az asztalt és a koporsót és mindháromban a diófát, mert nemcsak néznek, de látnak is.
Boldogok, akik lenni is tudnak, nem csak tenni, mert megcsendül a csöndjük és titkok tudóivá válnak. Leborulók és nem kiborulók többé.
Boldogok, akik mentség keresése nélkül tudnak pihenni és aludni, mert mosolyogva ébrednek fel és örömben indulnak útjukra.
Boldogok, akik tudnak elhallgatni és meghallgatni, mert sok barátot kapnak ajándékba és nem lesznek magányosok.
Boldogok, akik figyelnek mások hívására anélkül, hogy nélkülözhetetleneknek hinnék magukat, mert ők öröm magvetői.
Boldogok, akik komolyan tudják venni a kis dolgokat és békésen a nagy eseményeket, mert messzire jutnak az életben.
Boldogok, akik megbecsülik a mosolyt és elfelejtik a fintort, mert útjuk napfényes lesz.
Boldogok, akik jóindulattal értelmezik mások botlásait akkor is, ha naivnak tartják őket, mert ez a szeretet ára.
Boldogok, akik gondolkodnak, mielőtt cselekednének és imádkoznak is mielőtt gondolkodnának, mert kevesebb csalódás éri őket.
Boldogok, akik el tudnak hallgatni, ha szavukba vágnak, ha megbántják őket és szelíden szólnak, mert Jézus nyomában járnak.
Boldogok, akik mindebből meg is tudnak valósítani valamit, mert életesebb lesz az életük.

(Dr. Gyökössy Endre)

Az Univerzum szívverése.

                                                                               
Az emberangyali természet egyik csodája, hogy az emberangyal képes ezzel a tiszta szeretettel szeretni egy másik emberangyalt.A tiszta szeretet energiája körülöttük Fénnyé alakul, és kivált egy erőteljes vibrációs folyamatot.Ez katalizálja a kapcsolat másik résztvevőjének energianövekedési folyamatát.A tiszta szeretet kölcsönös kiárasztása az egyetlen út a közös felemelkedéshez.Akik szívükben hordják, azok szeretetet teremtenek. A szeretet a teremtés tiszta energiája.A szeretetet saját bensőnkben teremtjük meg önmagunk számára.A tiszta szeretet dimenziójában semmi sem létezik e szereteten kívül.A tiszta szeretet az Élet Fája.Isteni énünk paradicsomának középpontjában, saját lelkünk legmélyén található.Ez a legnagyobb kiegyensúlyozó erő a világegyetemben.Megszüntet minden bánatot, erőtlenséget, hiányt és durvaságot. Örökkévaló, határtalan, láthatatlan, korlátlan befolyású. Mágikus hatása megváltoztatja az embereket és átalakítja a létet.Ez a szellemi dominancia tökéletes lüktetése, kiterjedési formája.Az alap, amelyből minden jóság teremtődik és visszahat ránk.A tiszta szeretettel élő szeretettel nyílik meg a minden, ami van irányába, és szeretettel telik meg a rá visszatükröződő tiszta szeretet által. A tiszta szeretetben van az univerzális egység.A tiszta szeretetnek nincsenek kategóriái, csak különféle kifejezési formái.A tiszta szeretet csak egyénileg kifejezhető benső tartalom.A tiszta szeretetben élő emberangyal megadja másoknak az egyéniségükből eredő kifejezési szabadságot, senkit sem korlátoz ebben. Nem vár el semmit, nem határoz meg semmit.A Teremtő földi képviselője.Az emberangyali létben a szeretet nem más, mint a spirituális érzelmek által kibocsátott rezgés.Arról ad információt, hogy az egyik ember hogyan tiszteljen egy másik embert, hogyan viszonyuljon a minden létező valóságához. Ennek lényege, hogy azért élünk, hogy szerethessünk.Azért kell minden létezőt szeretnünk, mert mindenben önmagunk részét szeretjük.Amikor így élünk, akkor az élet szeretetét sugározzuk.A feltétel nélküli szeretet teremti az új földi létet, a felemelkedéssel járó csodákat. Ezek hatására emelkedik az általános tudatszint, melynek egyre kiterjedtebbé váló energiahullámai folyamatosan felemelik a bolygó rezgésszintjét. Itt tartózkodásunk jelenlegi értelmét ez adja.(forrás:a tiszta szeretet dimenziója)
 

A Tudatalatti Tízparancsolata

                                                                             
Soha ne feledd: minden gondolatodnak teremtő ereje van! Nem mindegy, mit gondolsz, nem mindegy, mit teremtesz. Kigyógyulhatsz minden betegségből, kilábalhatsz a szükségből, élhetsz sikeresen és boldogan, megtalálhatod ideális társadat.Soha ne hidd el, ha valaki az ellenkezőjét állítja.Egyedül tőled függ.És attól, hogy mennyire engeded át az irányítást a szívedben lévő isteni Fénynek...
1. EGYSÉGTUDAT
Az élet végtelen körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes.Felismerem, hogy az egyetemes teremtő erő és intelligencia elválaszthatatlan részeként létezem.Lélek és tudatformájában bennem van az egyetemes erő és értelem. Harmónia, egészség, békesség, öröm, bőség, Igaz szó és ihletformájában áramlik át rajtam.Felismerem, hogy gondolataim teremtő erővel rendelkeznek.Az történik velem, amit érzek, és azzá válok, amit elképzelek. Minden fontos lépésemet az egyetemes bölcsesség irányítja.Ha bármikor félelem vagy aggodalom uralkodna el a tudatomon, azonnal azt gondolom: most az egyetemes bölcsesség vezérel engem, és az egyetemes bölcsesség a legjobb megoldást választja.A bennem lévő teremtő erőt szabadon használhatom.Teremtőerőmet a közösség javának szolgálatába állítom.Amint ezeket az igazságokat érzem, és gondolom, meg- teremtem a tudatosság Új ciklusát, és átalakul az életem.
Az egységtudat és öröm természetes lelkiállapotom.Világomban minden rendben van.
2. MEGBOCSÁTÁS
Szeretem magamat, ezért a régi sérelmeket elengedem és megbocsátom.Kivétel nélkül mindenkit elengedek, akt valaha meg- sértett engem, és mindannyiuknak egészséget, boldogságot, és az élet minden örömét kívánom.Valahányszor eszembe jut a neve valakinek, aki bántott, ezt gondolom: „Elengedlek. Az élet minden öröme a tiéd. Szabad vagy, és én is szabad vagyok.”A megbocsátás után szeretet, béke és nyugalom költözik a szívembe. Teremtő erőm felszabadul, és építő módon használhatom.Együttérzéssel és megértéssel fordulok mindazok felé, akik lelkileg, szellemileg és testileg betegek.Örömmel tölt el, ha másokért valamit tehetek.
Világomban minden rendben van.
3. ELFOGADÁS
Embertársaimat teljes szívvel elfogadom, és tartózkodom az ítélkezéstől gondolatban, szóban, és cselekedetben. Felismerem, hogy minden emberben a világegyetem végtelen intelligenciája dolgozik, és ennek az intelligenciának végtelenül sok, egymástól különböző megnyilvánulási formájával találkozhatom. Ezen erő intelligencia és szeretet minden megnyilvánulását ítélkezés nélkül elfogadom. Ha valaki idegesít vagy zavar, annak okát elsősorban magamban kutatom.Saját világom egyetlen gondolkodója én vagyok.Én felelek azért, amit az embertársaimról gondolok.Egészséget, sikert, lelki békét és boldogságot kívánok minden embernek, akivel közelebbi vagy távolabbi kapcsolatba kerülök. Jókívánságaim őszinték, hisz mindezt szívem szeretetéből sugárzom.
Világomban minden rendben van.
4. JÓVÁTÉTEL
A változás életem természetes rendje. A változást örömmel fogadom.Kész vagyok megváltozni. Kész vagyok változtatni nézeteimen, kész vagyok változtatni beszédemen.Ha felismerem, hogy valakit megbántottam, kész vagyok bocsánatot kérni. Könnyen rászánom magam, hogy bocsánatot kérjek, mert tudom, hogy ezzel a bennem lévő feszültséget is feloldhatom. Mindig megkérdezem, van-e lehetőség arra, hogy tévedésemet jóvátegyem.Amint ezt megteszem, magamnak is megbocsátok.A régitől az új felé könnyű szívvel haladok.A változást egyre jobban érzem magamon.Örömmel élem át a jelen perceit. Életemben mind gyakoribb a belső béke és a nyugalom.Világomban minden rendben van.
5. EGÉSZSÉG
Szeretem magamat, ezért testemnek szeretettel gondját viselem. Tápláló ételekkel és italokkal látom el, szeretettel ápolom és öltöztetem.Figyelek a jelekre, amelyekkel testem üzen nekem, és üzeneteit mindig figyelembe veszem.A testem szeretettel viszonozza gondoskodásomat.Egészségtől és energiától duzzad. Tudom, hogy testem minden sejtjére kihat minden gondolatom. A panaszkodástól minden körülmények között tartózkodom. Önmagamról és másokról mindig jót gondolok. Tudom, hogy a jó gondolatok, a belső béke és a szeretet mindig egészséges testet teremtenek. Gondolataim teremtő erővel rendelkeznek, ezért valahányszor a testemre vagy annak valamely részére figyelek, gondolatban mindig egészségesnek, teljesnek, és tökéletesnek látom.Az egészséget és szabadságot választom. Az engem is megalkotó erőnek a gyógyító szeretete most felold és eltávolít minden üledéket a testemből.Bízom tiszta gondolataim teremtő erejében és bízom a változásban.
Boldog vagyok, mert felismerem, hogy testem tisztuló gondolataim és érzelmeim tükörképe.Világomban minden rendben van.
6. IDEÁLIS TÁRS - Csak saját felelősségre!
Most becsületes, őszinte, lojális, hűséges, boldog és sikeres társat vonzok tapasztalataim körébe.Ezek az értékes jellemvonások máris részemmé válnak, és a tudatalattimba merülnek.Azt vonzom, amit tudat alatt igaznak hiszek. Ismerem a vonzás egyetemes törvényét, és a tudatalatti hitemnek megfelelő társat magamhoz vonzom.Tudom, hogy ideális társam békéjét és boldogságát gyarapíthatom.Szereti eszményeimet, és az övéit én is szeretni tudom.Kapcsolatunkat kölcsönös szeretet, szabadság és nagyrabecsülés jellemzi. Az isteni szeretet olyan valakinek a személyiségén keresztül ragyog rám, akivel tökéletesen kiegészítjük egymást.
Ideális társamat megérdemlem és elfogadom.Érzem, és hiszem, hogy életét teljessé és hiánytalanná teszem.Világomban minden rendben van.
7. SIKER
Szeretem magamat, ezért olyan munkát végzek, amiben örömömet lelem, amiben tehetségemet és alkotóképességemet szabadon kamatoztathatom.Olyan emberekkel és olyan emberekért dolgozom, akiket szeretek, és akik szeretnek engem, munkámért pedig bőséges ellenszolgáltatás a jutalom.Tudom, hogy mindazt, amit embertársaim felé nyújtok, megsokszorozva visszakapom. Mindig kedves emberekkel találkozom, hisz bennük saját magamat látom.Tehetségem és alkotóképességem birtokában olyan dolgokat teszek, amelyek belső igényeimet kielégítik.Mindig vannak emberek, akik az én szolgáltatásaimat keresik.Szükség van rám, ezért a felkínálkozó lehetőségekből életkoromtól függetlenül kedvem szerint válogathatok.
Munkámmal és jövedelmemmel elégedett vagyok.Örömöm telik abban, amit csinálok.
Egy vagyok a hatalommal, amely megteremtett.A sikerfeltételei eleve adottak bennem.Akaratom erejével, gazdag képzelőerőm segítségével és kitartásommal életemet boldoggá és sikeressé teszem.Bármire szól is a küldetésem, sikerre viszem. Minden élményből tanulok.Sikerről sikerre haladok.A múltnak nincs hatalma fölöttem, mert az Új befogadására és a változásra gondolatban és tettekben kész vagyok.Világomban minden rendben van.
8. BŐSÉG
Azért születtem a világra, hogy egész életemet bőségben, boldogságban, szabadon és sugárzó módon éjem.Arra születtem, hogy lelkileg, szellemileg és anyagilag növekedjem, fejlődjem. kibontakozzam, és életem minden területén tökéletesen kifejezzem és megvalósítsam önmagam.Tudom. hogy külső világom gazdag tudatom tükörképe, és bármikor újrateremthetem, vagy megváltoztathatom. Szeretem magamat, ezért kényelmes otthonban élek, amely kielégíti igényeimet. A hazatérés gondolata mindig örömmel tölti el szívemet.Otthonomban szeretet és harmónia uralkodik, ezért aki csak belép, részesül a szeretet gyógyító erejében.A világegyetem határtalan gazdagságából korlátlan mennyiségben részesedem. A szépség és a bőség életem természetes része. Az élet ajándékait hálásan fogadom.
Szívből örvendek a mások sikerének, mert tudom, jut bőven mindenkinek.
Kedvelem a pénzt. Szeretem a pénzt. Tudom, hogy a Pénz a rajtam keresztül áramló energia része. Ezt az energiát bölcsen és építően használom.A pénz folyamatosan áramlik életemben. Élvezettel osztogatom, és csodálatosan megsokszorozva visszakapom. Olyan célokra fordítom, amelyek a szépség és jóság gyarapodását segítik.Minden döntésem a javamra válik. Saját értékemnek mindig tudatában vagyok. Bő kézzel mérem képességeimet, és bőséges anyagi áldás a jutalmam.
Jólétemért, és elmém teremtő gazdagságáért hálás vagyok.Világomban minden rendben van.
9. BÉKE ÉS HARMÓNIA
Lényem középpontjában a szeretet végtelen forrása van, ezért békében és harmóniában élek mindenkivel, akit ismerek.Ez a szeretet megtölti a szívemet, a testemet, a tudatomat, egész lényemet. Szétárad belőlem minden irányba, majd visszatér hozzám megsokszorozva.Akkor érzem jól magam, ha szeretek.
Szeretem magamat, ezért teljesen a jelenben élek, minden perc szépségét felismerem. A szeretet törvényét betartom és tisztelem.Az univerzum szeretett gyermeke vagyok, ezért a jövőmet fényesnek, boldognak, biztonságosnak tudom.
Segítek magamon, és az élet is megsegít. Rajtam kívül, akárcsak bennem, az egyetemes rend működik.Mindent szórakozva tanulok.Hálás szívvel, vidáman kezdem a napot. Lelkesen várom a mai eseményeket, hisz tudom, hogy életemben csak a jó kaphat helyet. Szeretet, békesség és tökéletes egészség tölti el a tudatomat és a testemet.Szeretem azt, aki vagyok, és amit cselekszem.Lényemmel, szeretetemmel az élet szépségét hirdetem.Világomban minden rendben van.
10. BÖLCSESSÉG
Az élet végtelen körforgásában, ahol most vagyok, nincs kezdet, és nincs vég, csupán az anyag és a tudat állandó egymásba fordulása.Életem téren és időn kívüli létező, tudatom teret és időt teremtő.A szeretet törvényét szívemben ismerem.
Biztonságos magamba néznem.Biztonságos a múltba tekintenem.Örömmel tölt el, ha a határtalan élet elém tárul. Folyton megújul az életem.Minden pillanata új, friss, és eleven.Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok.Tudom, hogy elmémet egyedüli irányítóként bármire használhatom.Életemet magam irányítom.Mindenben a szépet és a jót keresem.Gondolataimmal a szépet és a jót erősítem.Új valóságom új gondolkodásom tükörképe.
Bízom az egyetemes erőben, bölcsességben és szeretetben, hisz tudom, hogy bármit szeretnék is tudni, feltárul előttem az, bármire van is szükségem, megkapom azt a megfelelő helyen, időben és összefüggésben.Világomban minden rendben van.

                                                                                 
                             

2013. március 4., hétfő

Vedd észre a kisebb áldásokat .

                                                                             
"Vedd észre a kisebb áldásokat és az Ő szeretetének apró megnyilvánulásait is, amelyekkel naponta eláraszt. Például az az édes csöppség, aki a minap rád mosolygott? Jézus kacsintott rád a Mennyből! Vagy az a néhány bátorító sor az ismerősödtől? Isten indította annak az embernek a szívét arra, hogy megmutassa neked, hogy törődik veled! Na és az a vásárlás, amikor olyasvalamit sikerült venned, - méghozzá akciós áron - amire már régóta vágytál? Isten a megfelelő helyre rakott a megfelelő időben!"
(Joseph Prince)

A legszebb a világon ♥

                                                                             
A legszebb nap? A ma. 
A legnagyobb akadály? A félelem.

A legkönnyebb? Tévedni.
Minden rossz gyökere? Az egoizmus, az önzés.

A legszebb szórakozás? A munka.
A legveszedelmesebb vereség? A bátorság hiánya.

A legjobb tanítók? A gyermekek.
A legszükségesebb szükségszerűség? Önmagamat ajándékozni.

Mi boldogít a legteljesebben? A másik embernek hasznára lenni.

A legveszedelmesebb hiba? A rossz kedélyállapot.

A legközönségesebb érzés? A bosszú és a gyülölet.

A legszebb ajándék? A megértés, az együttérzés.

A nélkülözhetetlen? Az otthon, a valahová tartozás.

A jóleső érzés? A belső béke.

A legjobb megoldás? Az optimizmus.

A legnagyobb megelégedettség? Az elvégzett kötelesség.

A legnagyobb erő a világban? A hit.

A legfontosabb emberek? A szülők.
A legszebb a világon? A SZERETET.

Teréz Anyától

A boldogság titka.

                                                                           
Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta, hogy egy nagy titkot őriz egy varázs ládában, ami az élet minden területén sikeressé teszi, és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát. Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, még meg is próbálták ellopni a ládát, mind hiába. Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység nem hagyta élni őket. Így teltek-múltak az évek és a bölcs egyre boldogabb lett. Egy nap egy kisfiú toppant be hozzá és azt mondta: 
- Uram, én is határtalanul boldog szeretnék lenni, mint te. Megmutatod nekem, hogyan érjem el a boldogságot?
- A bölcs a gyermek tisztaságát és egyszerűségét látva így szólt:
- Neked megmutatom a boldoggá válás titkát. Gyere velem és nagyon figyelj: Valójában két ládában őrzöm a boldogság titkát, a szívemben és az eszemben. A nagy titok pedig nem más, mint egy lépésekből álló sorozat, amit életed végéig követned kell.

Az első lépés azt, hogy tudd: Isten minden dologban ott van és ezért szeretned kell Őt, és hálát adnod Neki, mindazért, amid van.
A második lépés, hogy szeresd önmagad és minden nap lefekvéskor és felkeléskor ki kell jelentened:
- Én fontos vagyok, képes vagyok, értékes vagyok, okos vagyok, kedves vagyok, sokat várok magamtól, nincs olyan akadály, amit le ne tudnék győzni. Ezt hívják magas önbecsülésnek.

Harmadik lépés, hogy a gyakorlatban is megvalósítod, amit magadról állítasz. Vagyis ha azt gondolod, hogy okos vagy, viselkedj okosan; ha azt gondolod, hogy képes vagy, tedd meg amit kitűzöl magad elé; ha azt gondolod hogy nincs akadály, amit ne tudnál legyőzni, akkor tűzzél ki célokat az életedben és harcolj értük amíg el nem éred. Ezt a lépést motivációnak hívják.

Negyedik lépés, hogy ne irigyelj senkit azért, amije van, vagy ami ő maga, ők elérték a céljukat, te érd el a sajátjaidat.

Ötödik lépés, hogy ne őrizgess a szívedben haragot senki iránt; ez az érzés nem fogja hagyni, hogy boldog légy. Hagyd, hogy Isten törvényei tegyenek igazságot, te bocsáss meg és felejts.

Hatodik lépés, hogy ne vedd el azt, ami nem a tiéd, emlékezz, hogy a természet törvényei szerint, ha valakitől elveszel valamit, akkor holnap elvesznek tőled valami értékesebbet annál, amit elvettél. Fizesd meg a tartozásodat, add vissza, ami nem a tiéd, kérj bocsánatot, add oda mindenkinek azt, ami megilleti. Így biztosítod a békédet.

Hetedik lépés: Ne bánj rosszul senkivel. A világ minden élőlényének joga van ahhoz, hogy tiszteljék és szeressék.

És végül a nyolcadik lépés. Mindig mosolyogva kelj fel, és fedezd fel a szépséget és a jót a téged körülvevő dolgokban, gondolj bele, hogy milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van, segíts a többieknek, anélkül, hogy arra gondolnál, hogy semmit sem fogsz kapni cserébe; figyeld meg az embereket és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat, nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak, és így BOLDOGOK LEGYENEK.